Registrera dig här

Registrera dig via formuläret nedan som volontär idag och hjälp barn att hitta motivation och tro på sin egen förmåga. Varje gång du kommer till oss som volontär gör du en konkret insats för att minska skolsegregationens negativa effekter på barns liv. Som volontär blir du en viktig förebild som ger fler barn möjlighet att upptäcka och tro på sin egen förmåga – en samhällsbyggare. Du behövs.

För att bli volontär behöver du:

1.

Vara minst 18 år och kunna medverka på vardagar, dagtid, minst två gånger per termin. Du bestämmer själv vilka dagar som passar dig. 

2.

Registrera dig via formuläret här bredvid och gå en grundutbildning i något av våra utbildningscenter. 

3.

Begär ett utdrag från polisens belastningsregister och ta med det till grundutbildningen. 

4.

Läsa och skriva under våra etiska riktlinjer. Detta går vi igenom tillsammans på Grundutbildningen. 

Vad gör en volontär?

Som volontär möter du barn och unga i någon av Berättarministeriets utbildningscenter. I utbildningscentret iklär du dig rollen som medarbetare på ett bokförlag och deltar i våra skolprogram. Din roll som volontär är att peppa, inspirera och ta barnens fantasi på allvar. Genom ditt engagemang, dina frågor och din inlevelse visar du barnen att du lyssnar på vad de har att berätta vilket i sin tur stärker deras självförtroende. Att behärska det skrivna ordet är en förutsättning för att aktivt kunna delta i samhällslivet. Det handlar inte om att lära ut rätt och fel utan att finnas där och uppmuntra. Det är i grunden ett enkelt men mycket viktigt uppdrag.

Frågor? Kontaka oss!

therese

Therese Ribbås

Utbildningsledare volontär i Göteborg

mia-lie

Mia-Lie Nylund

Utbildningsledare volontär i Hagsätra

gia

Georgia Arvanitopoulou

Utbildningsledare volontär i Husby